Cambuur, FC Twente en Heracles winnen - PSV gelijk in Groningen

PSV spelers Adam Maher en Karim Rekik balen na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen. Foto ANP

FC Twente heeft in een duel tussen twee subtoppers een 2-1-zege geboekt op PEC Zwolle. Eerder op de dag gaf PSV op bezoek bij FC Groningen een voorsprongen uit handen: 1-1. Heracles Almelo versloeg ADO Den Haag met 3-1. Sc Cambuur won op bezoek bij FC Utrecht.

PEC Zwolle nam in de 28e minuut weliswaar nog wel de leiding door een doelpunt van Ryan Thomas. Twee treffers van topschutter Luc Castaignos - één voor rust, de tweede in de tachtigste minuut - gaven de drie punten echter alsnog aan de ploeg uit Enschede.

PEC Zwolle staat zesde na dertien speelronden. Twente staat nu derde op de ranglijst achter PSV en Ajax.

De 1-0 van Thomas:

De 1-1 van Castaignos:

De 1-2 van Castaignos:

Zegereeks PSV eindigt bij FC Groningen

PSV verspeelde vandaag na vijf overwinningen op rij weer eens punten. De ploeg van trainer Phillip Cocu gaf op bezoek bij FC Groningen in de slotfase een voorsprong weg: 1-1. Michael de Leeuw bezorgde de thuisclub een punt, nadat Luuk de Jong met een kopbal PSV op voorsprong had gebracht.

De club uit Eindhoven gaat met 31 punten uit dertien wedstrijden nog wel aan kop, maar weet dat Ajax tot op twee punten is genaderd. Volgende week komt Feyenoord, met zeven punten achterstand, op bezoek in het Philips Stadion.

Het is onzeker of Cocu dan kan beschikken over Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder viel zondag uit met een enkelblessure.

De 0-1 van De Jong:

De 1-1 van De Leeuw:

Heracles klopt ADO Den Haag met 3-1

Heracles won vanmiddag met 3-1 van ADO Den Haag. Met die overwinning vergrootte de club de de kloof met hekkensluiter FC Dordrecht tot vier punten.

De Almelose club begon dramatisch slecht aan het duel onderin de Eredivisie. Heracles kwam op achterstand door een doelpunt van Mathias Gehrt, maar boog die nog in de eerste helft om in een 3-1-voorsprong.

Oussama Tannane maakte twee doelpunten voor de Almelose ploeg, Thomas Bruns scoorde tussendoor ook. Heracles kwam door de winst op negen punten, ADO Den Haag bleef op dertien staan.

De twee doelpunten van Tannane:

Cambuur pakt de punten in Utrecht

SC Cambuur hield drie punten over aan het uitduel met FC Utrecht: 1-3. Door de winst komt Cambuur op de zevende plek in de eredivisie, met slechts vier punten achterstand op nummer drie FC Twente. Utrecht zakt naar de elfde positie.

De Friezen mochten doelman Leonard Nienhuis dankbaar zijn. Hij pakte in de eerste helft een strafschop van Ruud Boymans, die eerder in het duel wel trefzeker was vanaf elf meter. Vlak na die misser maakte Martijn Barto gelijk, waarna Bartholomew Ogbeche en Dejan Meleg in het slot Cambuur aan de zege hielpen.

De 1-3 van Meleg: