Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: Thalys-stakingen, tweedehands e-books en de FNV-fusie

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Bezuinigingen bij de Belgische Spoorwegen een probleem van de Belgen? Morgen niet. Er wordt gestaakt, en daardoor rijden de Thalys en de intercity naar Brussel niet. Ook vanavond en overmorgen zullen treinen uitvallen.

2. Minister Ploumen (Buitenlandse Handel, PvdA) gaat morgen weer op handelsmissie. Dit keer niet naar Congo en Rwanda, maar naar Colombia. Met veel aandacht voor de steenkoolmijnen daar.

3. Na de Nederlandse Amazon nu nog meer concurrentie op de uitgeefmarkt: tweedehands e-books. Ja, ze bestaan echt. De branchevereniging voor uitgeverijen wil een verkoopverbod. Dinsdag dient de zaak. En de dag erop is het Nationale Uitgeefdag.

4. Dinsdag presenteert de Europese Commissie haar jaarlijkse groeianalyse. Daarin staan de economische prioriteiten van de EU voor 2015.

5. Woensdag weer een FNV-congres. Daar hoopt men de fusie tussen Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, FNV Bouw, FNV Sport en de FNV Vereniging alsnog mogelijk te maken. Eerder lukte dat niet.

6. Werkloos? Carrièretijger? De Nederlandse Carrièredagen zijn vrijdag en zaterdag.

7. Genoeg van die eentonige winkelstraten? Zaterdag is het Internationale Niet-Winkeldag, onder het motto ‘Koop minder, Leef meer’.

    • Anouk van Kampen