In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week aandacht voor de rampplek van vlucht MH17, Indiase vrouwen in New Delhi die toiletten dragen tijdens de opening van het International Toilet Festival en een portret van een dakloze in Philadelphia, de armste grote stad van de Verenigde Staten.
Politieagenten bezetten een kamp bij een goudmijn als onderdeel van een operatie om de illegale mijnbouw uit te roeien in het Peruaanse gebied dat bekend staat als La Pampa. Minder dan een maand voordat Peru gastheer is voor de mondiale klimaatonderhandelingen, stuurde de regering een bataljon van de politie naar de jungles om illegale goudwinning te ontmantelen.
AP Photo/Rodrigo Abd
Koning Willem-Alexander ontvangt de Cubaanse ambassadeur Fermin Gabriel Quinones Sanchez op Paleis Noordeinde in Den Haag.
EPA / Martijn Beekman
Een Koerdische vluchteling uit Kobani loopt in een vluchtelingenkamp in Suruc langs een doek dat de opvangruimte in tweeën deelt.
AP Photo/Vadim Ghirda
De Japanse premier Abe heft zijn vuist met leden van zijn partij, tijdens eens vergadering nadat de ontbinding van de Tweede Kamer werd aangekondigd op het parlement in Tokio.
Reuters / Yuya Shino
Een vloer met bloed en de hand van een slachtoffer van de schietpartij in Jeruzalem afgelopen dinsdag.
AP Photo/Kobi Gideon
India zal lokaal geregistreerde buitenlandse bedrijven toelaten om kolen te mijnen en te verkopen. Na vier decennia wordt de genationaliseerde industrie ​​opengesteld.
Reuters / Amit Dave
Op 20 november werden drie vermoedelijke rebellen gedood tijdens een ontmoeting met veiligheidstroepen in het Pulwama-district in Zuid-Kashmir.
AFP Photo / Tauseef Mustafa
De Chinese president Xi Jinping ontvangt een hongi , een traditionele Maori groet, van een Maori-strijder tijdens een welkomstceremonie bij de Government House in Wellington op 20 november. Xi Jinping is op een tweedaags staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland voor besprekingen met de overheid en zakelijke leiders in Auckland en Wellington.
AFP Photo / Diego Opatowski
Schepen van de US Navy en de Japan Maritime Self-Defense Force in formatie tijdens hun militaire oefening in de zee ten zuiden van Japan.
U.S. Navy / Handout via Reuters
Een groep vrouwelijke toeschouwers op de tribune in het Iraanse parlement. Ze volgen een debat over een motie van vertrouwen voor de kandidaat voor de post van minister van wetenschap Fakhroddin Ahamadi Danesh Ashtiani door president Hassan Rohani, in Teheran.
AP Photo / Vahid Salemi
In Cairo bidden leiders van de Muslim Brotherhood die vastzitten in afwachting van hun proces. Ze worden verdacht van spionage en terrorisme.
Reuters / Amr Abdallah Dalsh
In Jakarta gebruiken vrijwilligers een peddel om een vrouw in veiligheid te brengen. In Jakarta heeft hevige regenval voor flinke overstromingen gezorgd in delen van de stad.
Reuters / Beawiharta
De opening van de expositie "Gottfried Lindauer - The Maori Portraits" in de Alte Nationalgalerie in Berlijn. Gottfried Lindauer, in 1839 geboren in Pilsen (Tjechië), is een van de weinige schilders van de 19e eeuw, wiens werk zich volledig concentreert op de Nieuw-Zeelandse Maori van Aotearoa. RESTRICTED TO EDITORIAL USE, MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION, TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION
AFP Photo / Tobias Schwarz
De Indiase politie gebruikt waterkanonnen om supporters van de controversiële guru Sant Rampal die de ashram bestormen uit elkaar te verdrijven, afgelopen dinsdag in Hisar.
AP / Bansilal Basniwal
De karkassen van eenden van een boerderij in het Engelse Nafferton worden gedesinfecteerd voordat ze verder worden vervoerd. Onder de vogels op deze boerderij werd de vogelgriep aangetroffen.
AP Photo / Lynne Cameron
De 62-jarige Brenda Armstead poseert bij de Broad Street Ministry in Philadelphia, waar daklozen worden opgevangen en gesteund. Philadelphia is de armste grote stad van Amerika.
Getty Images / AFP / Spencer Platt
TOPSHOTS Indiase vrouwen dragen toiletten tijdens de opening van het drie dagen durende International Toilet Festival in New Delhi. Unicef schat dat ongeveer de helft van de bevolking in India zijn behoeftes doet in de openbare ruimte. Zo'n 300 miljoen vrouwen moeten noodgedwongen in het openbaar naar het toilet en hebben daarbij niet alleen kans op infecties, maar worden ook vaak lastiggevallen door mannen.
AFP / Roberto Schmidt
<strong>Foto van de week</strong> "Enkele uren na de ramp met de MH17 was fotograaf Pierre Crom al op de plek waar het vliegtuig neerstortte. Sindsdien keerde hij nog enkele malen terug naar het gebied. Deze week fotografeerde hij er het vervolg van de bergingswerken en maakte er ook deze foto van het verwelkte en bevroren zonnebloemenveld. Zoals een collega het erg mooi verwoorde : De bizarre schoonheid van het schuldige landschap." (Evert Hermans, chef fotoredactie)
NRC / Pierre Crom
Een Indonesische student gooit tijdens een opstand tegen de nieuwe president een molotov-cocktail naar de politie en vat daarbij zelf vlam.
Reuters / Yusuf Ahmad
In Japan worden jaarlijks meer dan 7 miljoen flessen Beaujolais Nouveau geïmporteerd en daarmee is het land de op een-na grootste markt voor deze wijn, na Frankrijk.
EPA / Franck Robichon