Zwitserland op voorsprong in finale Davis Cup

Federer (links) en Wawrinka na hun winst tijdens het dubbelspel op de tweede dag van de finale van de Davis Cup.
Federer (links) en Wawrinka na hun winst tijdens het dubbelspel op de tweede dag van de finale van de Davis Cup.

Zwitserland heeft vandaag opnieuw de leiding genomen in de finale van de Davis Cup. Roger Federer en Stan Wawrinka bezorgden de Zwitserse ploeg het tweede punt door het dubbelspel tegen het Franse koppel Julien Benneteau en Richard Gasquet te winnen: 6-3, 7-5, 6-4. Daardoor staat het 2-1 in de tweestrijd om de Daviscup.

Wawrinka had Zwitserland gisteren op het gravel in Lille al op voorsprong gebracht, door het eerste enkelspel tegen Jo-Wilfried Tsonga te winnen. Federer moest daarna echter zijn meerdere erkennen in Gaël Monfils.

In het dubbel van vandaag was bij Federer weinig meer te merken van de rugklachten die hem een dag eerder zichtbaar hinderden. De Zwitserse kopman kan zijn land morgen aan de Davis Cup helpen als hij Tsonga verslaat. Daarna speelt Wawrinka nog tegen Monfils. (Novum)