Weer

De eerste drie novemberweken zijn erg zacht verlopen en daarmee staat november 2014 op de derde plaats van zachtste novembermaanden tot dusver (sinds 1901). Het ziet er niet naar uit dat daar de komende dagen veel verandering in komt, want met een naar zuid gedraaide wind, wordt er wederom zachte lucht aangevoerd. Het binnendringen van de zachte lucht ging gepaard met enige regen, maar zaterdagmiddag is het droog geworden en breekt de zon af en toe door. Bij een meest matige zuidelijke wind komt de maximumtemperatuur tussen 10 en 15 graden uit. Ook zondag bevinden we ons nog in deze zachte lucht, al nadert er vanuit het westen wel een storing, waarachter zich wat koudere lucht ophoudt. De ochtend levert nog wat zonneschijn op, maar de bewolking neemt toe en vooral in de tweede middaghelft en in de avond volgt er enige regen. Het wordt 10 tot 15 graden. Maandag is het erg rustig geworden en in deze tijd van het jaar betekent dit dat er gemakkelijk mist kan ontstaan. Op andere plekken hangt (lage) bewolking, maar de zon breekt ook hier en daar door. Het blijft zacht, rond 11 graden.