Van eigen bedrijf naar Hema

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Marc Goumans (58) is voorgedragen als nieuwe financieel directeur van Heineken Nederland. Hij zal per 1 februari Solveig Menard-Galli opvolgen, die terugkeert naar haar thuisland Oostenrijk om haar loopbaan daar voort te zetten. Op dit moment is Goumans vicepresident finance bij de Mexicaanse Heineken-dochter Cuauhtémoc Moctezuma.

Sinds 5 november is Gwen Melcherts (47) het nieuwe hoofd human resources van Hema. Ze vervulde eerder verschillende managementfuncties bij de politie en IKEA. In 2012 begon ze haar eigen bedrijf als interim-manager, trainer en consultant voor bedrijven en overheidsinstellingen. Melcherts deed de politie-opleiding en een opleiding human resource management.

Meer transfers binnen Hema: Tanja Soeter (41) is benoemd tot manager concept design. Ze was van 1999 tot 2004 stylist bij de Bijenkorf, daarna runde ze vijf jaar haar eigen studio, Studio Tanjasoeter. Soeter werkte de afgelopen jaren al in verschillende rollen op interim-basis bij Hema. Ze gaat een team van negen mensen aansturen.

Rabobank Rotterdam, de grootste lokale vestiging van de bank, heeft na vijf maanden zoeken een nieuwe directeur. Per 1 december begint Leo Peeters Weem (57) in de havenstad. Hij is nu nog algemeen directeur van Rabobank Regio Schiphol. Peeters Weem is de opvolger van Coert Beerman, die overstapte naar Rabobank Nederland. De directie van Rabobank Rotterdam is nu volledig ingevuld: deze maand startte Gerard Zwartkruis als directeur Bedrijven.