Luisteren naar een Schotse stem

Jessica Piek (37), medewerker meldkamer politie

Wakker om 2 of 3 uur

„Aargg, hoe ironisch. We zouden bellen voor dit interview, maar ik was in slaap gevallen op de bank nadat ik twee nachten heb gewerkt! Nu ben ik op weg naar mijn derde nachtdienst. Als ik er ben, zal ik je vragen beantwoorden. Sorry!

„Ik word ’s nachts van het minste of geringste geluid wakker. Dat komt door mijn onregelmatige ritme. Ik werk op de meldkamer en dan moet ik de ene dag om half 7 ’s ochtends beginnen en de andere dag om half 11 ’s avonds. Toen ik een normale baan van 9 tot 5 had, sliep ik fantastisch. Ik was echt moeilijk wakker te krijgen.

„Nu ben ik meestal om 2 uur, 3 uur wakker. Als ik wakker lig, ga ik vaak nog even op mijn iPhone kijken. Even op Facebook, even op Pinterest. Dat helpt natuurlijk niet.

„Als ik écht niet kan slapen, ga ik uit bed en beneden onder een dekbed op de bank tv kijken. Wat je dan ziet is meestal prut, dus na een uur ga ik maar weer terug. Ik heb melatonine geslikt, maar dat doet helemaal niks voor mij.

„Maar ik heb een geweldige truc gevonden. Op mijn telefoon, die heb ik dan toch al bij m’n bed, zet ik de app Deep Sleep aan. Die is ingesproken door Andrew Johnson, een Schotse man met een geweldig accent. Op de achtergrond hoor je van die kabbelende dolfijnenmuziek, als je snapt wat ik bedoel. Die man praat je dan in slaap. Zijn stem werkt echt fantastisch. Je kunt zelf instellen hoelang hij tegen je praat, maar binnen tien minuten lig ik in volledige coma.”

CH