Hoi Thierry,

Mag ik tutoyeren? Hè, wat doe ik nou gek? Natuurlijk mag ik dat. Ik ben vier jaar ouder en bovendien vind jij het fijn als ik je en jij. Ja, jij denkt misschien dat je meer op je gemak bent wanneer er in woord en daad sprake is van een zekere distantie, of hoe heet zoiets, respect, maar dat is niet zo. Ik wilde even zeggen dat ik je stuk op de The Post Online heb gelezen en je interview bij DWDD heb gezien, en dat ik vind dat je groot gelijk hebt. En je weet, als een vrouw zegt dat je groot gelijk hebt dan bedoelt ze... Precies. Nee, echt.

Helaas. Tot op zekere hoogte kan ik zelfs meegaan in het hele ‘ik ga je pakken’-verhaal. Ik kan niet voor alle vrouwen spreken, maar ik ken er veel, en ik reken mijzelf hiertoe, die het allerminst onprettig vinden wanneer zij gedecideerd – edoch met beleid – als een speelbal door de kamer gesmeten worden. Echter, liever niet door een gefrustreerde gek met een minderwaardigheidscomplex. Vrouwenhaters staan vaak ook niet bovenaan het lijstje.

Het is bij voorkeur iemand die ze respecteert. Ook als ze nee zeggen. Anders wordt het mishandeling en verkrachting. Dat snap jij ook wel, Thierry. Ik denk dat het waar is, dat veel vrouwen te versieren zijn als je ze als stront behandelt. En dat is verdrietig. Dat vind jij ook, Thierry. Dus waarom ben je dat dan wel gaan zitten propageren? Bij DWDD? Thierry?

Was je misschien ook zo teleurgesteld dat zelfs komiek Bill Cosby, die bekend stond als de liefhebbende familieman die voor zijn tv-vrouw – die hard werkte als advocaat (lees je mee, Waylon?) – kookte, en haar aanbad (laat het vrouwtje toch maar even de krant wegleggen, Waylon), in zijn privéleven ook niet op een andere manier aan zijn trekken leek te kunnen komen dan door drogeren en ‘overmannen’? Ik ben daar nog steeds een beetje stil van. Jij ook, Thierry.

Maar goed, uiteindelijk is het vooral suf dat je tactieken nu op straat liggen. Iedere vrouw die jou in de toekomst tegenkomt gaat het lijstje af. Intense blik: check. Denigrerende opmerking: checkerdecheck. Nu poogt hij me met zijn bescheiden fysiek te overmannen: bingo. Want als er iets is waar de wrede jonge vrouw genoegen in schept, is het wel het verstoren en frustreren van jullie spelletjes. Dit wordt het verhaal van de eeuwig wegscheurende scooter, Thierry. Het besef druppelt bij jou ook binnen. Op de treinstations van Amsterdam, Breda en Nijmegen staan sinds anderhalve maand piano’s die publiekelijk en vrij te bepotelen zijn. Doe er je voordeel mee. Mallerd.