Gewild bij wild

Het wilde zwijn is in de vriezer lang zo wild niet meer. De haas is al aan zijn lange reis vanuit Argentinië begonnen. Het veelal Nieuw-Zeelandse hert wacht om na vele maanden eindelijk bevrijd te worden uit zijn vacuümverblijf. De eend moet vrezen. En ook de onvermijdelijke bos- en heidekip, de fazant, kan zich ter afhanging begeven.

Wat nu gaan wij schenken bij het in dit tijdsgewricht zo geliefde wildtableau?

De haas in zijn hoedanigheid als biefstuk of als hazenrugfilet met rode wijnsaus heeft graag merlot als tafelgenoot. Wie sjiek wil doen, neemt bijvoorbeeld Château Plaisance 2010, een Montagne Saint-Émilion (De Bruijn Wijnkopers; € 14,80).

Dan het hert. Ook hier bij lonkt Bordeaux. Evenals syrah en shiraz trouwens. Oude Wereld, Nieuwe Wereld…Het is hem om het even. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Barossa Valley in Australië en kies Château Tanunda ‘Barossa Tower’ 2012. (Jumbo; € 8,49)

Bevindt de laatste rustplaats van het dier zich tussen paddenstoelen?

Begeef u dan linea recta richting de rode Bourgognes. Pinot noir van een goede kwaliteit van elders - uit Nieuw Zeeland bijvoorbeeld - kan ook. Albert Heijn heeft trouwens een aantrekkelijke Brancott 2013 in het assortiment. (€ 8,99)

Ook de ragout van fazant van collega Vreugdenhil voelt zich met pinot noir trouwens in zijn element.

Niet uit de super, maar wel super is de vondst bij eend, al dan niet à l’orange: El Pájaro Rojo 2013 uit het Spaanse Bierzo van de geheimzinnige menciadruif. (WineSupply; € 9,75)

Het diertje kan de borst nat maken.