Sound of Noises

(Ola Simonsson, Johannes Stjärne Nilsson, 2010). In het kader van het voor eens en altijd uitbannen van alle slappe muzak en andere keurige muzikale tuttigheid die overal in Malmö uit strategisch opgehangen luidsprekertjes klinkt, gebruiken drummer Magnus, zijn excentrieke vriendin Sanna en hun vrienden de hele stad als een reusachtig slaginstrument. Ze bedenken een guerrilla-actie waarbij ze achtereenvolgens een operatiekamer, een bankfiliaal en een elektriciteitscentrale ‘bespelen’. Het leidt tot een prettig anarchistische film die in al z’n ernst en experiment zowel eerbetoon als parodie op de avant-garde is. De raamvertelling van de toondove politieagent Amadeus, broer van een beroemd dirigent, die de jacht op deze muzikale terroristen inzet, leidt de aandacht gelukkig niet af van deze composities voor hartmonitoren, papierversnipperaars en generatoren.

Canvas, 23.50-01.30u.