Even rustig redelijk denken

Sommige momenten in het jaar leiden tot meer bezinning. Bijvoorbeeld aan het einde van het jaar als je rond de kerstboom zit. Je kijkt terug op het jaar en maakt plannen voor het nieuwe. Denkt nog eens na over je deposito en de uiterst sobere rentevergoeding. Het is logisch dat er dan ook naar de beurs wordt gekeken als serieus beleggingsalternatief. Of het een goede reden is om net op dat specifieke moment te beleggen in aandelen? Het hangt er maar van af waarin je belegt. Investeren in goede bedrijven die over een langere termijn waarde creëren is altijd een goed idee. De redelijk denkende belegger die de kerstboomtijd aangrijpt om in dit soort bedrijven te beleggen helpt wellicht mee aan een (tijdelijke) eindejaarsrally, maar zit op de lange termijn eigenlijk altijd goed. En een dief zijn van je eigen portemonnee is nooit een blije gedachte, zeker niet aan het begin van een nieuw jaar.