Een eiertekort, internationale mannendag en kansloze Powerpoints

Foto iStock

Had je geen tijd om al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Nederland heeft sinds maandag 79 restaurants met een Michelinster. NRC Q analyseerde waar sinds 1957 sterren vielen. En Flevoland zit er nog steeds niet bij.

2. Hema is al verkozen tot meest onmisbare merk van Nederland, nu wil het ook onmisbaar worden op de techmarkt. En dus verkoopt het sinds deze week smartphones en tablets. Zo zien die eruit. En er is meteen al ruzie over.

3. Bij zeker drie pluimveebedrijven is vogelgriep vastgesteld. Gevolg: een landelijk vervoersverbod. En een eiertekort.

4. Helaas, mannen. Jullie hoogtepunt van het jaar is voorbij. De vrouwen zijn weer aan de macht. Maar geniet met deze negen grafieken nog even na van Internationale Mannendag.

5. Overstappen, je kunt er echt veel geld aan verdienen. Bijvoorbeeld met een nieuwe energieleverancier, of een andere provider.

6. Uber neemt de taximarkt over. Tot nu toe met veel succes. Maar het taxibedrijf verliest goodwill.

7. De Nederlandse hipster is gierig. Sinds quinoa duurder werd, is de verkoop ingestort. “Mensen haken af bij deze prijs.”

8. Al bezig met Sinterklaas-inkopen? Trap niet in de aanbiedingen van speelgoedverkopers. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat je vaak wordt misleid. Met name door bol.com.

9. Denk je ook wel eens: deze winkelstraat had overal in Nederland kunnen liggen? Dat klopt.

10. Iedereen heeft er wel een keer naar moeten luisteren en kijken: de eindeloos gênante Powerpointpresentatie. Eindeloos voor het publiek, gênant voor de spreker. Dit is hoe het niet moet.

11. Huis kopen? Dit zijn de vijf belangrijkste trends op de woningmarkt.

    • Anouk van Kampen