Chauffeur monstertruck beschuldigt OM

Politie bij de monstertruck die tijdens een evenement in het publiek reed.
Politie bij de monstertruck die tijdens een evenement in het publiek reed. ANP / Vincent Jannink

Het Openbaar Ministerie heeft fouten gemaakt bij de testen die met de monstertruck zijn uitgevoerd waarmee in Haaksbergen eind september een fataal ongeluk gebeurde. Dat zegt chauffeur van de truck Mario D. in een interview met de kranten van De Persdienst.

“Er zijn fouten gemaakt met de accu’s, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet. De waarheid is nu niet meer te achterhalen.”

De stuntman uit Vijfhuizen zoekt de publiciteit naar eigen zeggen uit boosheid over de manier waarop deze week onder leiding van het OM de testen met de monstertruck zijn uitgevoerd.

‘Wist ik maar waarom’

De monstertruck reed na een stunt het publiek in. Bij het fatale ongeluk kwamen drie mensen om het leven; 28 mensen raakten gewond. De toestand van één gewonde is nog steeds zorgelijk. D. zegt over het ongeluk:

“Ik zit hier vreselijk mee. Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom. De oorzaak van dit ongeluk moet boven water komen. Ik wil de waarheid, zeker voor de slachtoffers in Haaksbergen.”

Eerder betuigde de chauffeur al medeleven aan de slachtoffers. Middels in een brief in De Telegraaf schreven hij, zijn vrouw en kinderen het “vreselijk” te vinden wat er is gebeurd. (Novum)