Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zacht weer

Winterweer zit er voorlopig nog niet in, ondanks de lokale nachtvorst. De komende nacht is het minder koud en er staat ons een uitermate zacht weekend te wachten. Vanuit het zuiden worden niet alleen wolkenvelden aangevoerd, maar ook steeds zachtere lucht. Na wat regen in de avond en nacht kan ook morgen vooral in het noorden en westen wat regen of een bui vallen. Verder zien we ook af en toe de zon. Met een naar zuid draaiende wind wordt het in de middag rond 10 graden op de Wadden tot lokaal 15 in Limburg. Zondag begint droog, maar in de loop van de dag worden de wolken vanuit het westen dikker, gevolgd door wat regen. Na een zachte nacht met minima rond 8 graden loopt het kwik opnieuw op naar 10 tot 15 graden in de middag. Begin volgende week verandert er weinig.