Bo&Caro

Tegen fitness-app Fitmo kun je niet liegen – Amerika is geïnteresseerd

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Training bij Fitmo, een fitness-app
Wie: Oprichters Steijn Pelle en Dave Roeloffs, en een paar uitgeputte programmeurs

Kleine zweetdruppeltjes parelen op het voorhoofd van Steijn Pelle, COO van Fitmo. Hij is net vier trappen naar beneden gerend om de deur open te doen. Dat kon ook boven ja, met een knopje, maar hij móést zijn energie even kwijt. Het kantoor zit op zolder. Expres. “Onze programmeurs wilden liever de werkplek op de begane grond maar ik had zo iets van, al die trappen, dat is gewoon héérlijk! Zo blijf je fit!”

Tegen een app lieg je

En dat moet natuurlijk wel, als je voor een fitness-app werkt. Gezondheid is superpopulair, volgens Fitmo’s oprichter Dave Roeloffs. En inderdaad, er zijn talloze apps waarmee je kunt trainen: Runkeeper, 7 minute workout, Runtastic, iFitness en ga zo maar door. “Die apps zijn prima voor de intrinsiek gemotiveerde sporter maar voor een luilak als ik werkt het niet.” Roeloffs glimlacht verontschuldigend.

“Ik lieg tegen dat soort apps: ‘Die twintig push up’s gedaan?’ - Túúrlijk.”

Roeloffs komt pas in beweging als er iemand is die voortdurend aan zijn kop zeurt dat hij moet gaan trainen. En zo kwam hij met Fitmo op de proppen. “We hebben een menselijk element aan de app toegevoegd: echte personal trainers.” Want die zitten zich tussen hun bootcampklasjes en privélesjes in stierlijk te vervelen. Kunnen ze net zo goed even wat bijverdienen door via Fitmo die moeder uit Schiedam nog even aan te sporen haar rondje door het park te rennen.

Roeloffs: “We werken nu met een testpool van vierhonderd deelnemers, het lijkt er op dat we een gat in de markt hebben gevonden.”

Lekker squatten bij Fitmo

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Nog een schepje er boven op

Dus is er nu interesse vanuit de Verenigde Staten. De investeerders van Uber, Airbnb, Google en Apple willen praten. Volgende week vertrekt Pelle naar San Fransisco. “Je kan skypen wat je wil met die Amerikanen, maar je moet er naartóé, je energie over ze heen storten!”

Dat kan voor hem nooit een probleem zijn. Hij danst op zijn rode gympen door het kantoor. De programmeurs kijken verstoord op. “Tijd voor de dagelijkse work-out jongens! Hup hup!” Zuchtend verzamelt iedereen zich in een kringetje. “Allemaal in de plank! Veertig seconden kom op!” Een jongen met een grijs vest waarschuwt alvast dat hij een te strakke broek aan heeft voor eventuele squats. Een meisje met rood aan gelopen hoofd fluistert dat ze vaak een rokje aan doet zodat ze geen mountain climbers hoeft te doen.

Want dat gaat zo:

“Ik heb zóveel zin om naar Amerika te gaan,” hijgt Pelle na de training. “In Nederland stelt iedereen zich zo bescheiden op, maar daar mag je overal een flinke schep bovenop doen.” Hij strekt zich uit, draait zijn heupen los. “Jongens. Nog één rondje push-up’s…?”