Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Alleen Elvis blijft bestaan

Canvas, 22.45-0.15u.

In het live uitgezonden programma Alleen Elvis blijft bestaan interviewt Thomas Vanderveken een gast over zijn of haar leven. Hij gebruikt als leidraad daarvoor beeldfragmenten die de gast gekozen heeft. Het format heeft veel weg van Zomergasten. Toch zijn er subtiele verschillen. Zo duurt een uitzending ‘slechts’ anderhalf uur, waardoor de kans dat u een aflevering uitzit groter is. Daarnaast kiest de geïnterviewde niet alle fragmenten zelf: van de twaalf fragmenten kiest de presentator er drie.

Vanavond is Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van deze krant, te gast. De Vlaming Vandermeersch (Torhout, 1961) was ruim elf jaar hoofdredacteur bij de Belgische krant De Standaard. In september 2010 begon hij bij NRC Handelsblad. Journalistiek en de ontwikkelingen bij NRC zullen dan ook een belangrijk onderdeel van de uitzending zijn. Daarnaast krijgen we koude West-Vlaamse velden, de straten van New York City en het Stade de France in Parijs te zien.

De titel van het programma verwijst naar Mia van de band Gorki, een nummer uit 1992 dat in België de status van moderne klassieker heeft gekregen: „Sterren komen, sterren gaan. Alleen Elvis blijft bestaan.”