Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wonen

Fietsen langs rijtjeshuizen

Zaterdagmiddag organiseert het Van Eesterenmuseum vanwege zijn tentoonstelling Het Rijtjeshuis, een fietsexcursie langs rijtjeshuizen in de Westelijke Tuinsteden. Het rijtjeshuis is een typisch Nederlands verschijnsel: de meerderheid van de Nederlanders woont erin; 4 van de 7 miljoen huizen zijn rijtjeshuizen. Van Eesteren vond in de opzet van de Westelijke Tuinsteden diversiteit heel belangrijk. Tussen de portieketagewoningen en de hoogbouw in werden veel rijtjes met eengezinswoningen gebouwd. Deze fietstocht richt zich op de rijtjeshuizen in Slotermeer en Geuzenveld. Zaterdag 22 november, 14.00 - 16.00 uur, start bij Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125. www.vaneesterenmuseum.nl