Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Festival voor en met de sax

Tot en met zondagavond wordt uitbundig de 200ste verjaardag gevierd van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon. Tal van sterren treden op, waaronder special guest Branford Marsalis, grootheid in jazz en klassiek. Vrijdagavond is er een optreden van James Carter (foto), die wordt gerekend tot de beste jazzartiesten van zijn generatie. Zondagavond het slotconcert met Candy Dulfer. Maar er zijn nog veel meer concerten. Daarnaast workshops, masterclasses en clinics. Voor kinderen (10+) is er een Spoedcursus Saxofoon Spelen. In de Klankspeeltuin kunnen kinderen (7+) kennismaken met componeren. T/m zondag 23 november, Muziekgebouw aan ’t IJ / Bimhuis, Piet Heinkade 1. www.muziekgebouw.nl