Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

In een kluis in Sassenheim liggen 53.000 flessen Schotse whisky. Er zit een Nederlands bedrijf achter dat beleggen in single malts faciliteert en sinds kort een AFM-vergunning heeft.

Vanochtend komt het CBS met nieuwe cijfers over de woningmarkt. Er gaat veel veranderen per 1 januari. Dit zijn de vijf belangrijkste trends.

Hoeveel elektronicawinkels zijn er nog over vijf jaar? Webwinkels en giganten als Media Markt en BCC concurreren de kleinere winkels hard weg.

Het is vrijdag dus hebben we een nieuw liftgeheim voor je.

Poldernieuws

De Volkskrant schrijft vandaag over de opkomst van de maaltijdbox. Inmiddels worden wekelijks bij 27.500 huishoudens de ingrediënten voor drie maaltijden thuisbezorgd door bedrijven als HelloFresh en Streekbox.

Telecombedrijf Tele2 zal begin volgend jaar ook 4G-internet gaan aanbieden. Het FD verwacht een concurrentieslag.

De Britten staken hun verzet tegen de Europese regels waarmee de bonussen van bankiers aan banden zijn gelegd, bericht De Telegraaf. Ondertussen proberen banken uit alle macht onder de regels uit te komen.

While you were sleeping… in the US

De Amerikaanse arbeidscultuur staat niet echt goed bekend. Maar vrijwel alle werknemers in de VS zijn tevreden met hun baan, blijkt uit onderzoek dat Forbes beschrijft.

De defecte auto’s van General Motors leiden nu tot een enorme strafzaak in Arizona, meldt The New York Times.

The Verge durft te dromen dat de doorgaans treurige luchthavens leuker en smaakvoller worden.

While you were sleeping… in Asia

Singapore is het land met het beste investeringsklimaat ter wereld, schrijft de Financial Times.

Het Japanse bedrijf Takata wist al in 2005 dat zijn airbags konden ontploffen, meldt The Wall Street Journal. Negen jaar - en vijf doden en dertig gewonden - later moeten miljoenen auto’s worden teruggeroepen.

Jennifer Lawrence is een inspiratiebron voor Thaise activisten, schrijft Reuters. De voorstanders van democratie protesteren tegen het militaire regime met een gebaar uit The Hunger Games.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q