Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Debat: bereikbaar Noord

Donderdag organiseert bewonersvereniging ANGSAW een debatavond over de bereikbaarheid van Amsterdam boven het IJ. Wat zijn de huidige en toekomstige bereikbaarheidsproblemen van booming Noord? De noordelijke IJ-oever ontwikkelt zich in hoog tempo tot een verlengstuk van het centrum. Toch verkeert Noord qua infrastructuur nog altijd in een soort isolement: ondanks verschillende tunnels en de Schellingwouderbrug bestaat er geen zichtbare verbinding tussen Centrum en Noord. Fietsers en voetgangers zijn aangewezen op de pont, wat nu al leidt tot overvolle ponten en opstoppingen. Toch maar die brug over het IJ? Donderdag 27 november, 20.00 uur, Tolhuis, Buiksloterweg 7. www.angsaw.nl