Politie grijpt in bij vechtpartij asielzoekerscentrum in Overloon

De politie heeft vannacht ingegrepen bij een grote vechtpartij in een asielzoekerscentrum in het Brabantse Overloon. Daar waren tientallen mensen elkaar te lijf gegaan met stokken, ijzeren pijpen en messen.

Bij de gevechten raakten enkele mensen gewond. Acht mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, meldt politiewoordvoerder Dion Luijten.

Om 1.00 uur ‘s nachts kwam bij de politie de melding binnen dat er werd gevochten in asielzoekerscentrum Maashegge. Meerdere politie-eenheden, zo’n “dertig à veertig agenten”, gingen ter plaatse. “De politie-aanwezigheid deed de rust snel wederkeren”, aldus Luijten.

Er zijn drie arrestaties verricht. Meerdere bewoners hebben aangegeven dat ze nog aangifte willen doen. Er zijn vernielingen aangericht in het gebouw; meubilair is beschadigd en ruiten zijn ingeslagen.

Over de oorzaak van de vechtpartij is niets bekend. “Het lijkt erop dat de bewoners uit de verschillende woongebouwen elkaar opzochten”, aldus Luijten. De politie heeft de zaak in onderzoek.