Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Onduidelijkheid over gezondheid Jorge Zorreguieta

Foto ANP/Marcel Antonisse

Er is vanavond verwarring ontstaan over de gezondheid van Jorge Zorreguieta. De vader van Koningin Máxima zou volgens Argentijnse media zijn overleden, maar dat is tegengesproken door het ziekenhuis waar hij wordt behandeld.

Vanavond meldde de site Infobae.com op basis van bronnen in het ziekenhuis Fundaleu dat Zorreguieta zou zijn overleden. Dat werd later tegengesproken door het ziekenhuis:

Twitter avatar Fundaleu Fundaleu Queremos aclarar que el Sr Jorge Zorrieguieta se encuentra estable y fue dado de alta en el día ayer de nuestra institución.

Vertaald: “We willen duidelijk maken dat de heer Jorge Zorreguieta stabiel is. Hij is gisteren ontslagen.”

Rond half acht meldde de Argentijnse krant La Nacion contact te hebben gehad met Miguel Pavlovsky, de arts van Zorreguieta. Die zegt dat de toestand van Zorreguieta weliswaar ernstig is, maar stabiel. Eerder nog meldde de krant dat hij was overleden. Dat bericht is inmiddels verwijderd.

De vader van koningin Máxima is ernstig ziek en zou aan leukemie lijden. Afgelopen weekend reisde de koningin naar Argentinië voor een familiebezoek. De RVD wilde verder niks melden over het bezoek.