Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Sport

November? In de VS is de horrorwinter al begonnen

Veel vroeger dan gewoonlijk is het noordoosten van de Verenigde Staten getroffen door zeer zware sneeuwval. In korte tijd viel op sommige plaatsen ruim anderhalve meter. Zeven mensen kwamen om, onder wie een man die in zijn auto vast kwam te zitten onder een 4,5 meter dikke sneeuwlaag. In het westen van de staat New York is gisteren vanwege extreme sneeuwval de noodtoestand uitgeroepen. In Buffalo kwam in korte tijd bijna twee meter sneeuw uit de lucht vallen.
„Elke gans die ik dood, vliegt niet”, zei Arie den Hertog van Duke Faunabeheer in mei in deze krant. Zijn bedrijf vergaste duizenden ganzen rond Schiphol. Fotograaf Olivier Middendorp legde met veel moeite alles vast. Eerder mocht Middendorp tot zijn ongenoegen alleen op afstand fotograferen. „Het publiek heeft er recht op om het overheidshandelen te zien”, zegt hij. Na veel overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Duke kon hij verder. Een poging om via een rechtszaak een fototoestel in de gaskamer te plaatsen mislukte. Middendorp maakte toch een onthullende reportage. Een schoolvoorbeeld van goede fotojournalistiek. Herman Staal, eindredacteur
AP / The Buffalo News / Derek Gee
Orchard Park, New York.
AP / The Buffalo News / Derek Gee
Lancaster, New York. 'Just riding'.
AP / Gary Wiepert
Indrukwekkend beeld van een sneeuwstorm boven Lake Erie in Buffalo, New York. In korte tijd kwam bijna twee meter sneeuw uit de lucht vallen.
Reuters / Lindsay DeDario
South Buffalo, New York.
AP / The Buffalo News / Derek Gee
Op de satellietfoto van de NASA is nog een glimp te zien van de Great Lakes.
AFP
AP / The Grand Rapids Press / Joel Bissell
Watertown, New York.
AP / The Watertown Daily Times / Justin Sorensen
Watertown, New York.
AP / The Watertown Daily Times / Justin Sorensen
Lancaster, New York. Buren slaan de handen ineen en doen samen boodschappen.
AP / Gary Wiepert
Buffalo, New York.
EPA / Mark Webster