Moordmysterie? Duh!

None

Kat Connor heeft het zo druk met haar ontluikende seksualiteit en stoer doen tegen haar entourage dat haar totaal ontgaat wat zich onder haar neus afspeelt. Als haar moeder op een dag spoorloos verdwijnt, vraagt Kat zich hooguit af waarom haar vriendje seksueel zo weinig toeschietelijk is en hoe ze die ‘musky macho’-inspecteur in bed krijgt die de verdwijning onderzoekt. Cultregisseur Gregg Araki maakt films met een onbevangen, zeg maar adolescente geest. White Bird in the Blizzard is een moordmysterie met een jarentachtigesthetiek, een onbetrouwbare verteller en veel flashbacks, profetische dromen en pikante onthullingen. Net als de onnozele Kat Connor straalt de film iets innemend naïefs uit – mits bekeken met de juiste dosis campy vergevingsgezindheid.

    • Coen van Zwol