Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Geopolitiek

Karel Doorman brengt voor tweede keer ebolahulp naar West-Afrika

De Karel Doorman komt aan in Sierra Leone.
De Karel Doorman komt aan in Sierra Leone. Foto ANP/Defensie

Het Nederlandse marineschip Karel Doorman wordt voor een tweede keer ingezet om hulp te brengen naar de door ebola getroffen landen Sierra Leone, Liberia en Guinée.

Dat meldt minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liliane Ploumen vanavond:

Twitter avatar minbuza MinBuZa ‘Marineschip Karel Doorman gaat nog een keer naar West-Afrika, geladen met hulpgoederen tegen #ebola‘, zegt #Ploumen http://t.co/BT2xfIOpwg

De Karel Doorman is op dit moment in de regio om voor de eerste keer hulpgoederen te brengen naar Sierra Leone, Liberia en Guinée, drie landen die zeer zwaar getroffen zijn door de huidige uitbraak van ebola. Het grootste schip van de Nederlandse marine levert daar tientallen vrachtwagens, auto’s en ambulances af. Daarnaast worden ook miljoenen handschoenen, beschermende kleding en mobiele laboratoria naar het gebied gebracht. De lading is afkomstig van negen EU-landen. Ook Nederland heeft een bijdrage geleverd.

Op dit moment wordt gekeken of het schip wederom hulp uit de EU zal vervoeren of van bijvoorbeeld de VN.