Druzisch slachtoffer Palestijnse terreur begraven

Foto’s Reuters / AFP

Druzen in het Noord-Israëlische dorpje Yanuh-Jat, gisteren bij de begrafenis van politieagent Zidan Nahad Seif, de Israëlische druus die dinsdag om het leven kwam bij een terreuraanval op een synagoge in Jeruzalem. Twee Palestijnen, gewapend met een vleesmes en een vuurwapen, vermoordden daar vier rabbijnen en de 30-jarige agent. Ongeveer anderhalf procent van de Israëlische bevolking is druzisch. Druzen spreken Arabisch en hebben een godsdienst die zijn oorsprong vindt in de shi’itische islam, maar die zich onafhankelijk daarvan heeft ontwikkeld. Israël nam gisteren represaillemaatregelen tegen families van Palestijnen die verdacht worden van betrokkenheid bij recente aanslagen. Het Israëlische leger verwoestte het huis in Oost-Jeruzalem van de verdachte van een aanslag vorige maand. De Palestijn reed met zijn auto in op een groepje mensen dat in Jeruzalem uit de sneltram was gestapt.