Hij komt eraan: dit wordt de hoogste - en engste? - achtbaan ter wereld

In 2017 moeten de eerste liefhebbers in het acht stoelen tellende karretje stappen. En dan: een alles tergende afdaling maken op een achtbaan die als een mantel gedrapeerd is tegen de gevels van een ruim 163 meter hoge wolkenkrabber. Niet hoogtevrees-proof.

De betreffende achtbaan gaat toepasselijk The Skyscraper heten en moet de huidige recordhouder met 139 meter, Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, van de troon stoten. Die achtbaan in New Jersey gaat binnen 3,5 seconde boven de 205 km/u.

The Skyscraper komt te staan in een nog te bouwen pretpark in Orlando, dat met onder meer diverse Disney- en filmstudioparken toch al niet te klagen heeft over aanloop van toeristen. Ontwerper US Thrill Rides laat aan CNN weten:

“Het unieke ontwerp van de achtbaan betekent meer ongelofelijke binnen- en buitenwaartse loopings, duikvluchten, kurkentrekkers en keerpunten in verticale vlucht dan bezoekers ooit hebben ervaren.”

US Thrill Rides maakte de plannen deze week bekend op de International Association of Amusement Parks and Attractions Expo 2014. Het park in Orlando moet zo’n 250 miljoen dollar gaan kosten.

    • Jules Seegers