Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Drukte

Drukte in de AH. De kassarij, waar ik in sta, stagneert doordat er iets misgaat bij het afrekenen bij mijn voorganger. Tijdens het wachten stoot de winkelwagen van de volgende in de rij tamelijk hard tegen mijn hielen.

„Kan gebeuren in deze drukte”, denk ik, en wacht geduldig verder.

Weer voel ik de winkelkar tegen mij aanrijden. Dit keer kijk ik om, in het rimpelige gezicht van een oud, krom dametje. Ik glimlach vriendelijk, zij ontwijkt mijn blik.

Als voor de derde keer de wielen zich in mijn hielen boren, zeg ik beleefd: „Mevrouw, heeft u in de gaten dat u steeds tegen mij aanbotst?” Het antwoord luidt: „Ja, schiet dan ook op!”

Suzanne Ritzen