Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Dode bij botsing tussen trein en vrachtwagen in Diepenveen

Bij een botsing op een spoorwegovergang in Diepenveen tussen een vrachtwagen en een trein is een dode gevallen. Vier mensen raakten gewond.

Rond half vijf vanmiddag probeerde de vrachtwagen te keren op de spoorwegovergang, aldus een ooggetuige tegenover RTV Oost. Vervolgens gingen de slagbomen naar beneden, waarna de trein tegen het voertuig botste. De chauffeur van de vrachtwagen werd uit zijn cabine geslingerd en overleefde het ongeluk niet.

Vier treinpassagiers raakten daarnaast gewond, waarvan er één met nekklachten is opgenomen in het ziekenhuis.

Twitter avatar VRIJsselland VR IJsselland Update aanrijding trein-vrachtwagen Diepenveen Wetermansweg: chauffeur overleden, 3 lichtgew. naar huisarts, 1 pers. nekklachten ziekenhuis

Het spoor is tussen Deventer en Olst tot morgenochtend gestremd, zo meldt de Veiligheidsregio IJsselland. Volgens de NS moeten reizigers rekening houden met een vertraging van een uur.