In Groningse wijk geen sinterklaasfeest

Het jaarlijkse sinterklaasfeest in de Groningse wijk Beijum gaat niet door omdat de organisatie vanwege de discussie over Zwarte Piet bang is voor ongeregeldheden. „We kunnen de veiligheid van de kinderen niet garanderen”, liet zakelijk leider Marcella Gortmaker van buurtcentrum De Kleihorn gisteren weten. Het feest, dat volgende week woensdag zou plaatsvinden, trekt jaarlijks ongeveer vierhonderd kinderen en volwassenen. „Er hoeft maar één gek tussen te zitten. We durven het niet aan”, verklaart Gortmaker. Ze benadrukt geen aanwijzingen te hebben dat het feest uit de hand zou kunnen lopen. Volgens Gortmaker is Beijum een multiculturele wijk waarin de discussie over Zwarte Piet enorm leeft. De ouders hebben volgens haar in het algemeen begripvol op het besluit gereageerd.

    • Novum