FIFA doet aangifte over verdachte activiteiten

Wereldvoetbalbond FIFA heeft gisteren aangifte gedaan bij de Zwitserse openbaar aanklager vanwege „verdenkingen van onwettige activiteiten” van bepaalde individuen rond de WK-bids van 2018 en 2022, gewonnen door Rusland en Qatar. In de samenvatting van het grote onderzoek naar de toewijzing van de WK’s werden Rusland en Qatar nog vrijgepleit van ernstige fouten, al zei de FIFA al dat er tijdens de procedure wel regels zijn overtreden. Het lijkt een poging van de FIFA om de felle kritiek die er op de bond kwam na de presentatie van die samenvatting weg te nemen, schrijft persbureau AP. In de samenvatting was nauwelijks substantiële kritiek op de winnaars van de bids, Rusland en Qatar, maar des te meer op landen als Australië en Engeland, twee andere kandidaat-landen.

    • NRC