Vermiste Miss Honduras en zus dood gevonden

De 19-jarige Miss Honduras, Maria Jose Alvarado in april van dit jaar. Foto EPA

De 19-jarige Miss Honduras, Maria Jose Alvarado, en haar 23-jarige zus zijn dood gevonden. Dat meldt persbureau AP. Alvarado en haar zus Sofia Trinidad werden sinds vorige week donderdag vermist. Volgens de autoriteiten in Honduras zijn de twee vrouwen vermoord.

Verdwenen

Alvarado en Trinidad verdwenen donderdag in de Hondurese stad Santa Barbara. De twee waren voor het laatst gezien in een spa. Daarna reisden ze naar de plaats Tegucigalpa om naar het verjaardagsfeestje van de vriend van Trinidad te gaan.

De politie maakte eerder deze week bekend dat vier mannen, waaronder de vriend van Trinidad, zijn gearresteerd en ondervraagd over de vermissing.
Vandaag meldt persbureau AP dat twee mannen zijn aangehouden: Plutarco Ruiz, de vriend van Trinidad en organisator van het feestje, en Aris Maldonado.

Inspecteur Ramon Sabillon van de Hondurese politie zegt dat Ruiz de politie naar de plek van de dode lichamen heeft geleid.

Waarom de vrouwen om het leven zijn gebracht is nog niet bekend. Volgens persbureau AP zijn de lichamen gevonden in de buurt van een rivier, vlak bij de plek waar ze zes dagen geleden verdwenen. De politie doet nog forensisch onderzoek, maar het is al wel bekend dat de twee vrouwen zijn doodgeschoten.

Miss World-verkiezing binnenkort

Maria Jose Alvarado werd in april gekroond tot Miss Honduras. Ze zou op 14 december meedoen aan de Miss World 2014-verkiezing in Londen.

    • Carlijn Vis