Slachtoffers en medici vertellen hier vrijuit over medische fouten

None

Het is tegenwoordig vrij schieten op doktoren. Een kleine fout kan fatale gevolgen hebben. En als het dan fout gaat, wordt het breed uitgemeten. Meestal kunnen de doktoren zich vanwege het medisch beroepsgeheim niet verweren. Voor de nuance is er patientveilig.nl, een site waar beide kanten van het verhaal te horen zijn. De slachtoffers van een medische fout kunnen hun verhaal doen, maar de medici ook. Daarin schuilt de kracht van de site. De artsen die aan het woord komen, vertellen vrijuit over hun falen en de gevolgen die dat ook op hun leven heeft. Er zijn verhalen waarbij een onafhankelijk deskundige een oordeel geeft. Patientveilig.nl houdt het zoals gezegd prettig genuanceerd, maar bij vlagen ook wat saai. Zeker door de zakelijke vormgeving van de site. Maar toch goed dat het er is.