Rondje Melkweg

None

Mensen bezitten niet het vermogen om op kosmische schaal te denken. We vinden een flatgebouw al best groot. En dan spelen we Elite Dangerous, met een natuurgetrouwe simulatie van de Melkweg: 400 miljard sterren, die ieder hun eigen planeten hebben. Planeten die manen en ringen hebben. Allemaal zijn het dankzij ‘procedurele generatie’ unieke objecten.

Net als in de eerste Elite (1986) ben je vrij om te gaan waar je wil met je privéruimteschip, en om geld te verdienen door te handelen, missies te vliegen of door als piraat anderen (inclusief andere menselijke spelers) hun vracht afhandig te maken. Die vrijheid is leuk, maar het is vooral de schaal die overdondert. Zeker als je de 3D-Melkwegkaart voor het eerst opent en ziet wat er allemaal te ontdekken valt.

Officieel komt deze game pas 16 december uit, maar voor 20 euro kun je er nu al mee aan de slag. Het is nog niet mogelijk om op planeten te landen, maar de makers beloven dat dit er binnenkort bij komt via een betaalde update.

    • Harry Hol