Moeder boos om verknipte foto

De moeder van een jongetje dat figureert in een reclame voor kledingwinkel Zeeman, zegt aangifte te doen wegens een racistische variant van onderstaande reclamefoto, die rondgaat op sociale media. In die variant is de pluchen aap van de foto geknipt, waardoor het moet lijken of het jongetje zelf de aap à 5,99 euro is. Zij richtte zich gisteravond in de talkshow Late Night van RTL met name tegen cabaretier Guido Weijers die de halve foto op zijn Facebookpagina plaatste, met de tekst „Hebben we verdorie net die Zwarte Pieten discussie gehad... Komt de Zeeman met dit.” De foto staat nog steeds op zijn pagina, nu met een verantwoording erbij. „Het was gewoon een bestaand dingetje dat al rondging op internet (...) Ik heb erop gewezen dat het wellicht een wat onhandige actie was van Zeeman. Zonder oordeel.” Zijn management heeft de moeder van het jongetje gemaild dat „zo’n lief jochie” niet verdient te worden bespot. Weijers wilde er daarna niet verder op ingaan. (NRC)