Sorkin schrijft film over ‘pokerprinses’ Molly Bloom

foto epa

Topscenarist Aaron Sorkin (The Social Network, West Wing) gaat een film schrijven op basis van de memoires van Molly Bloom. Zij organiseerde lucratieve, maar illegale pokerwedstrijden voor Hollywoodsterren. Onder haar cliënten bevonden zich onder meer Leonardo DiCaprio, Ben Affleck en Matt Damon. Eerste inleg: 10.000 dollar.

Nadat haar onderneming was opgerold door de FBI schreef ze haar memoires, getiteld Molly’s Game: High Stakes, Hollywood’s Elite, Hotshot Bankers. My Life in the World of Underground Poker. Toen haar carrière als skiër op niets was uitgelopen begon Bloom met de pokerwedstrijden in nachtclub The Viper Room in LA. Producer Mark Gordon, die momenteel met Sorkin werkt aan een biopic van Steve Jobs, nam een optie op het boek.