Fraude bij dochter AkzoNobel

None
Foto Bloomberg

AkzoNobel heeft fraude „van buitenaf” geconstateerd bij een dochteronderneming in Chicago. Daarmee is een bedrag gemoeid van maximaal 53 miljoen euro. Dat heeft het verf- en chemieconcern gisteren nabeurs bekendgemaakt. Onduidelijk is wat de fraude exact inhoudt. Het bedrijf geeft verder geen details over de zaak zolang het onderzoek nog loopt. Zodra de fraude werd ontdekt, is volgens het bedrijf actie ondernomen en alles in het werk gesteld om het geld terug te krijgen. Daardoor is AkzoNobel naar eigen zeggen „mogelijk in staat de uiteindelijke financiële gevolgen van de kwestie te beperken”. Vooralsnog lijkt volgens AkzoNobel sprake te zijn van een geïsoleerd incident. Het bedrijf heeft juridische adviseurs en externe accountants ingeschakeld om de zaak verder te onderzoeken. Ook de relevante autoriteiten zijn ingelicht en het bedrijf heeft aangifte gedaan. (NRC)