Loopneus? Check eerst even de app voordat je naar de dokter snelt

Bespaar de huisarts de tijd en jezelf het eigen risico door bij ieder ongemak eerst even te thuisdoktoren. Met de gratis app (en de site) Thuisarts kun je informatie opvragen over de meeste ziekten. Het gaat dan vooral om de huis-tuin-en-keukenkwaaltjes. Op Thuisarts vind je de basale informatie en een eerste advies. Wordt er gezegd een huisarts te bezoeken dan biedt de app de mogelijkheid het doktersbezoek voor te bereiden door vragen te bedenken en antwoorden op te slaan. Maar nu niet doorslaan, er zijn al genoeg fanatieke googelaars die precies denken te weten wat ze hebben. Thuisarts vormt een prettig midden tussen de mensen die met een loopneus naar de eerste hulp snellen en de mensen die na een internetzoektocht een hersentumor vrezen.

    • Alex van der Hulst