Kunst markt

None

Wat Trompe-l’oeil gesigneerd ‘CM’ en ‘Anno 1667’, olieverf op doek, 102×77 cm. Op 25 nov. te koop op de veiling ‘Old Masters, 19th Century and Impressionist Art’ bij Christie’s in Amsterdam. Richtprijs: 7.000-10.000 euro. Kijkdagen 21-24 nov. Online catalogus christies.com

Bijzonderheid Christie’s meldt in de catalogus dat het de schilder van dit doek zoekt in de omgeving van Franciscus Gijsbrechts, een bekende Vlaamse trompe-l’oeilschilder die van 1672 tot 1677 actief was in Nederland. De voorstelling is een combinatie van een zogeheten quodlibet, een brievenbord, en de achterkant van een schilderij.

Goede koop? Floris van Wanroij, handelaar in oude meesters in Dommelen: „De toeschrijving aan Gijsbrechts is naar mijn mening niet voor de hand liggend. Ik zou, om op veilig te spelen, eerder denken aan een anonieme meester uit de noordelijke Nederlanden. Wel is het een heel leuk en decoratief schilderij voor een keurige richtprijs.”