Feyenoord wil verbod

Geen woorden maar daden. Geheel naar het motto van de club gaat Feyenoord actie ondernemen tegen kunstgras. De club wil dat het in de eredivisie verplicht wordt om op echt gras te spelen. „Wij willen proberen dat als licentie-eis voor de eredivisie te krijgen”, zei technisch directeur Martin van Geel vanochtend in het AD.

Van Geel zal dit 2 december voorstellen tijdens de algemene vergadering betaald voetbal. Als een meerderheid van de clubs in de ere- en eerste divisie instemt, wordt het reglement aangepast. Nu spelen zes clubs in de eredivisie op kunstgras, een niveau lager zijn dat er elf. Zij besparen op het onderhoud van echt gras.

Hoewel Van Geel dat argument begrijpt, vreest hij dat het Nederlandse voetbal straks niet meer serieus wordt genomen. Buitenlandse toppers zouden vanwege kunstgras niet meer in de eredivisie willen spelen. Volgens hem kan een solidariteitspot voor armere clubs een oplossing zijn, of collectieve inkoop van velden.