Kijken: adembenemende beelden van de Domtoren in de mist

Hij moest er maanden op wachten. Maar het resultaat is het waard. Filmmaker Jelte Keur sprong een paar dagen geleden op zijn fiets toen hij zag dat er in Utrecht mist hing. Want dat was precies wat hij nodig had.

Keur bezit een drone en had al een aantal maanden het idee om hiermee met rond de Domtoren te vliegen zodra er mist hing, vertelt hij aan NU.nl.

“Ik weet nog dat ik als kind het zo fascinerend vond dat wolken om een gebouw heen konden hangen’, zegt Keur. “En dat je dan vanaf het dak van het gebouw, de bovenkant van de wolken kan zien. Dat wilde ik graag filmen van de Domtoren.”

Mag het of mag het niet?

Het gebruik van drones in steden kun je rustig controversieel noemen. Zeker het ministerie van Veiligheid en Justitie is er niet altijd even blij mee en zoekt manieren om de helikoptertjes uit de lucht te halen. Keur zelf heeft er nog geen problemen mee gehad, zegt hij tegen NU.nl: “Ik doe er heel voorzichtig mee.”

    • Nando Kasteleijn