Kapitein van een sterrenschip

None

De ruimte is in sciencefiction wat de oceaan was in de zeventiende eeuw. De eilanden zijn planeten geworden, de sterren nog steeds bakens die leiden naar avontuur. Starpoint Gemini 2 geeft je het commando over een groot en zwaar bewapend sterrenschip, en laat je vervolgens zelf je pad kiezen.

De kaart is helaas uitgevoerd in 2D. De schaal klopt ook niet; planeten lijken zo groot als strandballen en de afstand tussen de sterren is lachwekkend.

Gelukkig valt er wel plezier te halen uit het tactisch verbeteren van je schip en het uitvoeren van allerhande missies. Dat er ook nog een overkoepelende plot is, over het wreken van je vermoorde vader, is eigenlijk jammer. Starpoint Gemini 2 is het leukst als het je je eigen avonturen laat beleven. Wie realisme zoekt, mag verder vliegen.

    • Harry Hol