Vier Talibaan gedood bij mislukte aanslag op internationale wijk Kabul

In het oosten van Kabul wordt melding gemaakt van geweervuur en ontploffingen gericht op het zwaar beveiligde internationale gebied, die bekend staat als ‘green village’, meldt persbureau Reuters.

Afghaanse politie in Kabul op archiefbeeld.
Afghaanse politie in Kabul op archiefbeeld. Foto Reuters / Mohammad Ismail

Bij een mislukte aanslag op de internationale wijk in het oosten van Kabul zijn vier Talibaan om het leven gekomen, meldt persbureau AP. Het ging om een aanval op de zogenaamde ‘green village’ in de Afghaanse hoofdstad.

Eerder werd melding gemaakt van geweervuur en ontploffingen gericht op de zwaar beveiligde internationale wijk. Naar nu blijkt werd geprobeerd via een autobom toegang te krijgen tot de ‘green village’; één aanslagpleger kwam daarbij om het leven. Politieagenten doodden daarop drie andere aanvallers.

Politiechef Mohammad Zahir zei tegen persbureau AP dat er verder geen slachtoffers waren te melden. De Talibaan eiste via Twitter de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.

Het zou de tweede aanslag op een internationale wijk zijn binnen enkele dagen.

Maandag voerde de Talibaan een zelfmoordaanslag uit op een terrein van veiligheidsorganisatie Hart. Bij die aanslag kwamen twee Afghaanse beveiligers en drie aanslagplegers om het leven.

De onrust in Afghanistan is groter geworden sinds de installatie van president Ashraf Ghani. Aan het eind van het jaar zullen de internationale troepen uit Afghanistan vertrekken.

    • Alex van der Hulst