Gevecht tegen de zwaartekracht

None

Zwaartekracht lijkt je grootste vijand bij aanvang van Kerbal Space Program. Het is een hele opgave om een raket te bouwen die ook nog eens in een baan om de planeet kan draaien. Maar langzaamaan leer je de wetten van Newton te doorzien, tot je werkelijk begrijpt wat je natuurkundedocent met saaie formules probeerde uit te leggen. Banen, massa’s en impulsmomenten zijn dan ineens spelelementen die je helpen om buitenaardse missies uit te voeren in zelfgebouwde ruimtevaartuigen.

Het ziet er allemaal speels uit, dankzij de koddige wezentjes die je raketten bemannen. Maar onder die vrolijke buitenkant schuilt een realistische simulatie. Kerbal Space Program is al heel lang ‘in ontwikkeling, maar toch gewoon te koop’. De huidige versie is al zo af dat je er honderden uren plezier uit kunt halen. Experimenteren, vliegen, exploderen en het nog eens proberen waren nog nooit zo leuk.

    • Harry Hol