Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Gespot

Na mijn afscheid van school kon ik dit jaar voor het eerst buiten de schoolvakanties op reis. Een heel lang rondje Sicilië werd gevolgd door een weekje Rome, waar op dat moment leerlingen waren die ik het afgelopen jaar in de les had.

Een paar weken later was ik als gepensioneerde even terug op school om mijn laptop in te leveren. Ik zat nog geen tien minuten in de docentenkamer, of een collega toonde mij op haar tablet het volgende berichtje van een leerling: „Meneer Veldstra gespot. Casual. Minder bruin dan in Rome. En hij is naar de kapper geweest.”

Bert Veldstra