Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Goed nieuws, op Wereld Toiletdag: het Nederlandse 2theloo blijft maar groeien. Het wc-winkelbedrijf heeft filialen in Parijs gekocht. Binnen een paar jaar moeten er wereldwijd rond de 2.500 zijn.

Kan jij staand plassen? Dan, gefeliciteerd. Het is vandaag óók Internationale Mannendag. Daarom, speciaal voor jou: de man in negen grafieken. Hrarrrrr.

200 tot 300 euro per jaar besparen kan best makkelijk. Door elk jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Maar bijna niemand doet het.

En pssst… NRC Q zoekt liftgeheimen.

Poldernieuws

Programmerenmoet in Engeland net zo normaal worden als rekenen en taal. nrc.next schrijft over het sinds september op basis- en middelbare scholen verplichte vak.

Het AFM belde bijna 700 Nederlanders die op een bellijst van fraudeurs staan. Volgens RTLZ is het voor het eerst dat de beurswaakhond een lijst van deze omvang in handen heeft gekregen.

Opeens werd ie gisteren gepresenteerd, een nieuwe tablet van Nokia. De Volkskrant beantwoordt zes vragen over de opvallende lancering.

While you were sleeping… in the US

De Amerikaanse federale overheid wil dat autofabrikanten “miljoenen” voertuigen in het land terugroepen vanwege defecte airbags, meldt CNBC.

De beurswaarde van Apple van 670 miljard dollar is absurd. Maar volgens Quartz helemaal terecht.

Google probeert concurrenten te verleiden mee te werken met Project Loon, schrijft The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Toyota gaat de allereerste auto met een brandstofcel verkopen. Volgens The Wall Street Journal wordt dat nog moeilijk.

Japans handelshuis Sojitz heeft een grote order binnengesleept van de Indiase regering, schrijft Asia Nikkei Review. Maar het is wel quid pro quo.

Cosmeticagigant Sa Sa heeft een moeilijk jaar achter de rug, schrijft de South China Morning Post. En dat is de schuld van Occupy.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q