Minder orders en minder omzet voor Imtech

A view of signs at the entrance of the headquarters of technical maintenance company Imtech in Anderlecht, Brussels, on October 30, 2012. Imtech announced layoffs today which could see cuts in over 900 jobs in the Benelux region. AFP PHOTO / BELGA / ERIC LALMAND ***Belgium Out***

De geplaagde technisch dienstverlener Imtech heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder orders ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalupdate die het bedrijf uit Gouda zojuist bekendmaakte.

Imtech haalde de afgelopen drie maanden voor zo’n 862 miljoen euro aan orders binnen: een daling van bijna 8 procent. De omzet daalde met 11 procent naar 940 miljoen euro. Het verlies van Imtech (3.000 werknemers) viel met 75 miljoen euro wél bijna een kwart lager uit.

Imtech heeft een horrorperiode achter de rug. De voormalige beurslieveling klapte door fraude in Duitsland en Polen bijna in elkaar. Met een claimemissie vorige maand op het nippertje gered. Van de 60 miljard nieuwe aandelen die het financieel wankele Imtech uitgaf werd bijna de helft niet verkocht. Daardoor werden verschillende banken onbedoeld eigenaar van die aandelen omdat ze hadden beloofd die op te kopen.

Topman Gerard van de Aast meldt vanochtend dat Imtech met die episode achter de rug weer vooruit kan.

“With the financial restructuring having been addressed we can now fully focus on further operational improvement.”

    • NRC Q