Hevig verlangen naar een kus van Sheldon

Een nerd kan ook een vrouw zijn. Wanhopig smacht de bebrilde Amy naar fysiek contact in The Big Bang Theory.

None

Bizar: actrice Myriam Bialik, die neurowetenschapper dr. Amy Fowler speelt in The Big Bang Theory, is zelf ook neurowetenschapper. Bialik (1975) begon als tiener in de soap Blossom, ging studeren, promoveerde en ging toch weer acteren. Al drie seizoenen is Amy de vriendin van oppernerd Sheldon. In haar rol draagt Bialik een dikke bril – om haar onaantrekkelijkheid en wereldvreemdheid te accentueren. Met haar droogkomische spel verdiende Bialik elk jaar een Emmy-nominatie voor beste vrouwelijke bijrol in een comedy.

Bij hun eerste ontmoeting, een blind date, zei Amy nog tegen Sheldon dat fysiek contact en coïtus uit den boze waren. Dat viel goed bij Sheldon, die pathologisch tegen elke vorm van menselijke intimiteit is. Inmiddels is de grap van hun relatie juist dat Amy hevig en vergeefs hunkert naar de steriele Sheldon. Smeken, temen, chanteren, debatteren, sarcasme: niets helpt haar.

Haar onvervuldheid is een van de redenen dat The Big Bang Theory al zeven seizoenen tot de leukste tv-comedies hoort. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: Als Leonard zijn vriendin Penny verdedigt, sneert Howard dat hij put uit het boek: Leugens die ik vertel om seks te krijgen. Raj, al jaren zonder vriendin, vraagt of dat een bestaand boek is. Dan wil hij het lezen. Waarna Amy, die wel beter weet, steels vraagt: „Kan ik het lenen als je het uit hebt?”

Fans vragen zich af het paar ooit seks zal hebben. Een knuffel of kus heeft Sheldon zich al enkele keren laten afdwingen, maar in seizoen zeven zoent hij Amy dan eindelijk. Sensationeel.

    • Ron Rijghard