Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Dieren, mest, eieren. Vanwege de uitbraak van vogelgriep mag het niet vervoerd worden. Zijn daardoor de eieren straks op?

Nederland wil het niet, maar het gebeurt toch: het inperken van gunstige fiscale regelingen voor ‘innovatieve’ bedrijven. De Nederlandse regering heeft zich de afgelopen maanden stiekem tegen het besluit van de G20 verzet.

Van radiozender BNR tot brillenketen Pearle. Het imperium van HAL (voorheen de Holland Amerika Lijn) is groot. Vandaag komt het bedrijf met een kwartaalupdate. Zes dingen die je moet weten.

Iemand de nieuwe privacyvoorwaarden van Facebook al gelezen? Waarschijnlijk niet. De strekking: Facebook gaat nog meer gegevens over jou verzamelen, want het bedrijf gelooft dat jij blij wordt van gerichte reclame.

Poldernieuws

De Hema komt na vakanties, verzekeringen en notarisdiensten nu ook met eigen smartphones en tablets, meldt de Volkskrant.

De goede tijden van de uitzendbranche komen “nooit meer terug”, zegt Johan Doornenbal vanochtend in de Telegraaf.

In de Telegraaf trekken ondernemers aan de bel vanwege vervelende rentederivaten.

While you were sleeping… in the US

Moet Jeff Bezos Amazon splitsen of niet, vraagt Quartz zich af.

ValleyWag denkt dat de ‘Glasshole’ binnenkort uitsterft.

Steden en dorpjes in de staat Kentucky steken een stokje voor de fusie van telecomgiganten Comcast en Time Warner Cable, schrijft The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Samsung zet volgens de South Morning China Post groots in op het ‘internet der dingen’.

Bandai wil het succes van videospel Youkai Watch naar Zuid-Korea exporteren, schrijft Asia Nikkei Review.

De onstuimige Australische dollar biedt volgens The Sydney Morning Herald buitenlandse bedrijven zoals Scoot lucratieve mogelijkheden.

NRC Q’s citaat van de dag

“Een onopvallende man in een lange regenjas. Hij wil niet al te zichtbaar zijn” - een anonieme zakenrelatie over oud-topman Martijn van der Vorm van investeringsmaatschappij HAL.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Camil Driessen