De kinderen van acteur Will Smith zijn genieën. Of vreemd. Vooral toch dat

Acteur Will Smith heeft samen met zijn vrouw twee kinderen geproduceerd die ofwel de toekomstige denkers van onze tijd zullen worden of gewoon hartstikke gek zijn. We kunnen geen andere conclusie trekken na het lezen van het interview dat de 16-jarige Jaden en zijn 14-jarige zusje Willow (zangeres) hadden met T Magazine van The New York Times.

Links Jaden Smith (16), rechts van hem zusje Willow (14), twee van de drie kinderen van acteurs Will Smith en Jada Pinkett-Smith. Helemaal rechts oudste zoon Trey. Foto EPA/ Peter Foley

Will Smith, geliefd Hollywoodacteur en ooit parttime heel brave rapper, heeft samen met zijn vrouw twee kinderen geproduceerd die ofwel de toekomstige denkers van onze tijd zullen worden of gewoon hartstikke gek zijn. We kunnen geen andere conclusie trekken na het lezen van het interview dat de 16-jarige Jaden (acteur/rapper) en zijn 14-jarige zusje Willow (zangeres) hadden met T Magazine van The New York Times. Een interview nog onnavolgbaarder dan dat van Kanye West vorig jaar met die krant, en dat is toch een twijfelachtige eer.

Jaden is 16, Willow is 14

Wat ze op dit moment lezen. Zij leest momenteel over de kwantumfysica. En over Osho, een overleden goeroe uit India. Hij leest The Ancient Secret of the Flower of Life en “oude teksten, dingen waaraan niets voorafging”.

Jaden is 16, Willow is 14

Zij zegt dat ze de tijd kan manipuleren. Hij:

“It’s proven that how time moves for you depends on where you are in the universe. It’s relative to beings and other places. But on the level of being here on earth, if you are aware in a moment, one second can last a year. And if you are unaware, your whole childhood, your whole life can pass by in six seconds. But it’s also such a thing that you can get lost in.

Zij: “Because living”.

Jaden is 16, Willow is 14

Het gaat even over ademhalen, een volgens de interviewer terugkerend concept in de nummers van beiden.

Zij:

“Breathing is meditation; life is a meditation. You have to breathe in order to live, so breathing is how you get in touch with the sacred space of your heart.”

Hij:

“When babies are born, their soft spots bump: It has, like, a heartbeat in it. That’s because energy is coming through their body, up and down.”

Zij:

“Prana energy.”

Jaden is 16, Willow is 14

Hij heeft als levensdoel “de gekste persoon ooit” te worden, dingen te doen “op Olympisch niveau”. Zij:

“I think by the time we’re 30 or 20, we’re going to be climbing as many mountains as we can possibly climb.”

Beeld uit de film After Earth, waarin Jaden met vader Will speelt:

Hit op het internet

Dit was nog maar een klein deel uit het opvallende interview, het volgens T Magazine eerste ooit met de twee samen. En we zijn verre van de enigen die zich erover hebben verbaasd, het interview was overal. “Totally bonkers” noemt Billboard het, “insane” noemt Uproxx het. Oh, en de lijstjes, zo veel lijstjes. De tien raarste dingen die de twee zeiden (Time), zes dingen die ze ons hebben geleerd (Entertainment Weekly).

“Dit interview is bewerkt en ingekort”, staat er onder aan de pagina van T Magazine. Het roept de vraag op wat er dan nog wel niet meer voor een quasi-filosofische dingen werden gezegd. The New York Observer nam daar een voorschot op en maakte een stuk met mogelijke geschrapte vragen en antwoorden.

As teenagers, what frustrates you most about society?

Jaden: Mostly how melancholy the ocean is.

Willow: Exactly, exactly. Actually, what I do with societies is…there are no societies I really like living in so I just create my own societies.

Jaden: Yeah, Willow’s been creating societies since she was four.

En ze waren in 2010 nog wel zo normaal, schrijft Entertainment Weekly in een ander stuk. Toen was het voornaamste dat Jaden overhield aan een ontmoeting met Lady Gaga de observatie dat ze een jurk van vlees aan had, en toen waren zijn fans nog gekker dan hij.

Tot slot: volg vooral zijn tweets eens, mocht je niets anders te doen hebben op een vrije avond of tijdens werktijd. Die zijn vaker dan eens ook onbegrijpelijk en bizar.

Twitter avatar officialjaden Jaden Smith I Promise We’re Not Crazy….. Sike We Prolly Are IDK Yet. http://t.co/7V5ZZQaiHa
    • Frank Huiskamp